اتیکت رفتاری در محیط کار چیست؟


تو این مقاله قصد داریم در مورد اتیکت رفتاری و به ویژه اتیکت رفتاری در محیط کار صحبت کنیم. و از اونجایی که اهمیت اتیکت ها برای خیلی از افراد واضحه و میدونن که رعایت نکردن اتیکت رفتاری باعث میشه نه تنها برای خودشون مشکل ایجاد بشه بلکه بقیه همکاران رو تو محیط کار آزار بده و از طرفی رعایت کردن این اتیکت رفتاری باعث بهبود جایگاه افراد میشه. همینطور باعث میشه شخصیت مناسبی از اون فرد تو ذهن همکارا به وجود بیاد و از طرفی باعث بهتر شدن روابط کاری میشه. همین کار، شرایط رو برای ارتقا شغلی هم فراهم میکنه. پس توصیه میکنم این مقاله رو به هیچ عنوان از دست ندین و تا آخر مطالعه کنین.

اتیکت به معنی آداب و رسومی که تو همراهی با دیگران باید مورد توجه باشه، تعریف میشه. ترجمه فارسی اتیکت به صورت اصطلاح آداب معاشرت تعریف میشه. امروزه مفهوم اتیکت گسترده شده و موضوعات دیگه ای رو هم شامل میشه؛ مثل اتیکت فضای اینترنت، اتیکت نامه نگاری، اتیکت برخورد با افراد ناشناس، اتیکت رفتاری در محیط کار و… . اتیکت مجموعه آداب و اصول و قواعدی که کمک میکنه تو محیط کار و زندگی، تو فضاهای مختلف مثل مهمونی ها، محل کار و … تصویر مثبتی برای بقیه به وجود بیارین و کمک کنین این حضور تاثیر مثبت تو فضای جمعی داشته باشه.

این نکته رو دقت کنین که خیلی از ارتباطات و روابط ما به خاطر یک اشتباه بزرگ و عجیب نیست که از بین میره بلکه به خاطر اشتباه کوچک و سادست. اتیکت رفتاری یه راهنما برای مودب بودن و داشتن رفتار و برخورد درست و مناسب با اطرافیان تو موقعیت های مختلف هست. و آموزش اون تو جامعه باعث بهبود ارتباطات افراد با همدیگه میشه.

اهمیت اتیکت

تو زمان گذشته معمولا اتیکت مختص قشر خاص و افرادی که تو سطح بالای طبقاتی هستن بود. اما امروز با پیشرفت فرهنگ ارتباطات، اتیکت به صورت ترکیب رفتار و آداب و رسوم دراومده. که سطح فرهنگ یک جامعه رو نشون میده. در واقع تفاوت اصلی جامعه انسانی با جامعه حیوانی چیه؟ وجود قوانین و قواعد مربوط به رابطه انسان هاست. اگر این اتیکت ها وجود نداشته باشه عملا قانون جنگل تو جامعه به وجود میاره.

اتیکت رفتاری درمحیط کار

اتیکت رفتاری در محیط کار، یه سری آداب و رفتاری هست جدا از اینکه افراد باید اصول تخصصی کار رو رعایت کنن. باعث به وجود اومدن آرامش، احترام و نظم تو محیط های کاری میشه. وقتی همه افراد این اصول و اتیکت ها رو رعایت کنن باعث میشه در کل اون محیط کار برای تک تک کارمندان محیطی همراه با آرامش ایجاد بشه و میتونه تو موفقیت و شکست کسب و کار تاثیر داشته باشه.

خیلی از آدم ها شغلشون رو به خاطر اینکه یک محیط خوب و آروم داره به سختی تغییر میدن و به اون وابسته میشن. آداب و رفتارهای مناسب تو هر جایگاهی میتونه خیلی مهم باشه و شخصیت افراد رو نشون بده. و از این جهت رفتار در محیط کار میتونه تو آینده کاری افراد و حتی شرکت ها تاثیر بذاره.

. نظم فردی و شغلی

معنی نظم چیه؟ نظم تو ابعاد مختلفی کاربرد داره. تو محیط کار اینکه افراد به موقع و آراسته و مرتب باشن. علاوه بر اینکه آرامش برای خودشون به وجود میارن برای اطرافیان هم مفیده. نظم ظاهری نه تنها باعث آرامش و هدر نرفتن زمان میشه بلکه حرفه ای بودن شما رو نشون میده. به همین دلیل نظم رو به عنوان یکی از اصول مهم اتیکت رفتاری در نظر می گیریم.

۲. لحن صحبت تو محیط کار

مهم نیست چقدر با همکاراتون  صمیمی هستید و یا با اون ها خارج از محیط کاری رابطه ای دارین یا نه؛ ولی باید توجه کنین یکی از اصولی ترین نکات تو اتیکت رفتاری در محیط کار استفاده از کلمات مناسب تو محیط کاره. شما باید بدونین که اجازه ندارین از هر نوع کلمه و لغتی تو محیط کار استفاده کنین. استفاده از کلمات مودبانه و استفاده از کلماتی مثل شما و … به خصوص در مقابل مشتریان سازمان یکی از اصول رفتار حرفه ای در محیط کار هست.

۳. وارد نشدن به حریم خصوصی افراد

تا وقتی همکارتون در مورد مسائل خصوصی خودش باهاتون صحبت نکرده شما هم نباید در مورد این مسائل بپرسین. رعایت حریم خصوصی افراد یکی از اصول خیلی مهم اتیکت رفتاری هست که رعایت نکردن اون باعث آزار برای همکارها میشه. تایمی که افراد برای معاشرت دور هم جمع میشن باید اصولی داشته باشه و مانع انجام درست کارها نشه.

۴. به هیچ عنوان سمت غیبت و شایعه پراکنی نرین

یکی از بدترین کارها تو محیط کار اینه که شایعه پراکنی، بدگویی و غیبت کنین. این متضاد اصول رفتار در محیط کار هستش. توی محیط کار ممکنه شما ماه ها یا سال ها توی محیط قرار باشه با همکاراتون فعالیت کنین. پس تخریب شخصیت و بدگویی میتونه هم برای شخص مورد نظر و هم برای فردی که داره غیبت میکنه حس بدی ایجاد کنه. شما وقتی دارین بدگویی میکنین شخصیت خودتون رو نشون میدین و باعث میشه همکاراتون در آینده بهتون اعتماد نکنن. حتی شنونده بودن و گوش دادن به این شایعات و بدگویی کار درستی نیست.

نظری نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تماس تلفنی